Transformimi i Kishës në Loft (apartament )

Vendodhja : Haarlo, Hollandë
Arkitekt : Leijh,Kappelhof,Seckel Architects

Kisha Evangjelike në Haarlo është transformuar në një loft unik. Koncepti ishte i qartë : izolo, mobilo dhe krijo. Rezultati përfaqëson moton e pronarëve: “Nxirrni fëmijën që keni brënda vetes, qëndroni të pastër dhe eksploroni.”

contemporary-renovation_060715_19-800x1200

contemporary-renovation_060715_01-800x533

Volumi prej 1100 m3 nuk është i mbushur plotësisht me dhoma, në mënyrë që të ruhej hapësira e ndërtesës. Të vetmet shtesa arkitektonike janë mezanina në dhomën e relaksit ( divan,krevat dhe dush) dhe në shkallën multifunksionale “Shkallë për tu argëtuar”.

contemporary-renovation_060715_12-800x533

contemporary-renovation_060715_14-800x533

contemporary-renovation_060715_15-800x1200

Materialet e përdorura janë funksionalë dhe ekonomike : dysheme betoni, drunjte original të kishës si strukturë mbajtëse e shkallës, kuzhina metalike, xham në lartësi për ndricim, stuko e bardhë dhe disa thekse të kuqë të përzgjedhura me kujdes.

contemporary-renovation_060715_16-800x1200

contemporary-renovation_060715_23-800x533

contemporary-renovation_060715_26-800x1200

contemporary-renovation_060715_27-800x1411

contemporary-renovation_060715_20-800x1022

contemporary-renovation_060715_25-800x1199

Ky projekt tregon passion, humor, respekt, dashuri dhe kreativitet. Kjo reflektohet qartë në detajet e prodhuara apostafat për të si : lisharësja, shandanët, “dera e parajsës”, “shkalla për tu argëtuar”, cerdhe për zogjtë dhe “delet e humbura” prej druri ne oborr.

contemporary-renovation_060715_08-800x533

contemporary-renovation_060715_06-800x1200

contemporary-renovation_060715_07-800x533

contemporary-renovation_060715_10-800x600

contemporary-renovation_060715_03-800x1131

contemporary-renovation_060715_11-800x533

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »