Muzeu i Memories

Arkitekt : Estudio America
Vendodha : Santiago, Kili

Kujtimet janë figura që jetojnë në një botë të pambaruar. Ato janë fragmente të fakteve te papërsëritshme, që nuk ndodhin dy herë. Ne nuk e kuptojmë kujtimin si një dëshirë fëmijënore per t’u rikthyer mbrapsht, për të zëvëndesuar te pazëvëndesueshmen. Ështe të shikosh të ardhmen duke ditur të shkuarën.
I dizenjuar për të krijuar vënde fizike ose mendore ku është e mundur të ofrohen mundesi që dituria të rrenjoset te cdo individ. Vetëm ajo cka është e kuptuar personalisht nga cdo njeri mund të akumulohet si memorje aktive. Një hapesirë e dedikuar memorjes, nuk mund vetëm të transmetojë informacion, por gjithashtu të provokojë reflektim rreth të falurave dhe dëshirave.
Qëndra Matukana do jetë një shesh i hapur. Ai kupton , harmonizon vetveten me trashëgiminë e qytetit, duke u perfshirë dhe duke e ndryshuar atë. Muzeu i Memorjes nuk do jetë një monument i izoluar dhe me mungesë të përgjegjshmërise urbane. Në të kundërt do të jetë një element kompromentues direkt dhe ndikues në hapesirën publike të Santiagos.

EstudioAmerica-MuseumofMemory-09

1264551102-img-2331

1264551110-img-2333

1264551142-img-2339

1264551220-img-2349

1264551232-img-2350

1264551278-img-2354

1264551370-img-2372

1264551398-img-2381

Museo_memoria_andalucia_001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »