Interieri në kohën e Komunizmit në Shqipëri! (Foto të ralla)

25438792_1242429849233677_5402891595301988166_oE mbani mend si e kishit të mobiluar shtëpinë para viteve ’90? Po se si e kishin kushërinjtë, komshinjtë apo miqtë tuaj? Sigurisht…Në atë kohë të gjitha shtëpitë kishin të njëjtën strukturë dhe të njëjtin mobilim. Televizorë “Iliria” dhe “Lura” (që nuk i kishin të gjithë), faqe muri, e cila sot është në rolin e koftra-bufesë, divane 7 mijësh, karrige druri  të së njëjtës formë dhe me ngjyrë kafe ose bezhë. Një tavolinë në mes të shtëpisë me ngjyrën kafe ose bezhë sërish dhe kjo ishte shtëpia model e një familjeje me të ardhura normale.

25398478_1242429782567017_2581180061565369210_o

25398188_1242429789233683_9153175593789992211_o

Fotot i përkasin  nje dhome ndejtje tipike e periudhes së diktaturës komuniste. Dhoma është e pajisur me mobilje dhe orendi shtëpiake autentike të kësaj periudhe të cilat gjendeshin thuajse në cdo banesë shqiptare.

25438709_1242429792567016_6972654471239889161_o

25394887_1242429842567011_6883703343144537195_o

Lulet shqiponjë ishin një nga lulet karakteristike që gjendeshin në cdo shtëpi,

25487167_1242429855900343_3390481722369359332_o

Fotot : 00-A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »