Dialogue House

Arkitekt : Wendell Brunette
Vendodhja: Phoenix, Arizona
Viti i projektimit : 2012

Dy volume drite, një i ngrohtë dhe tjetri I ftohtë- njëri i projektuar drejt horizontit dhe tjetri drejt qiellit të shkretëtirës….

516061b7b3fc4b2ba7000246_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-7

Frymëzuar nga libri i John Van Dyke, mbi dritën e shkretëtirës, kryesisht mbi “ngjyrat e ajrit” dhe “reflektimi i dritës; “Dialogue House” (Banesa Dialog) prej 204 m2 , është një instrument i fuqishëm për prekjen e një rangu specifik dhe të gjërë të kësaj drite, të këtij vëndi.-gjatë ditë dhe natës-gjatë stinëve-gjatë viteve

516061b0b3fc4b9d4f00023f_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-8

516061dbb3fc4b2ba7000248_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-2

Mbi bazamentin e Malit Eko, është ngritur volumi kryesor i hapësirave të banimit, mbi hapësirat e punës, miqve dhe parkingut. Sipërfaqja e jashtme e mureve, ashtu si dhe e e volumit , absorbojnë dhe reflektojnë dritën në shkretëtirë, e cila mbulon si një mantel gjeologjinë vullkanike të Malit Feniks , duke e kthyer atë në ngjyrë te argjendtë, të kuqe, lejla, kafe-gjatë ditës dhe si siluetë gjatë natës.

516061a3b3fc4bc52600023b_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-10

516061a6b3fc4b9d4f00023e_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-9

51606170b3fc4b9d4f00023b_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-14

Interieri i volumit nga rruga është i dekoruar me të bardhë të ftohtë, gjysëm tarracë-gjysëm basen ujor, si një tërheqje nga qyteti në brëndësi të qytetit, ku një person mund te shoh vetëm qiellin. Ndricimi aktiv i ujit dhe erës reflektohet në hapësirat e brëndshme gjatë ditës dhe në mënyrë dramatike gjatë natës, duke sigurar një sfond të animuar të horizontit.

5160618fb3fc4b2ba7000244_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-19

51606183b3fc4b2ba7000243_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-18

51606185b3fc4bc526000239_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-17

51606178b3fc4b2ba7000242_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-15

516061d0b3fc4b2ba7000247_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-4

5160617ab3fc4bc526000238_dialogue-house-wendell-burnette-architects_1-16

W:WBA_Archive06Archived SEP 9806 PA site plan14.dwg Layout

 

W:WBA_Archive06aDIALOGUE CONTENT AR HOUSE AWARDcad plansp

W:WBA_Archive06aDIALOGUE CONTENT AR HOUSE AWARDcad plansp

W:WBA_Archive06Archived SEP 9806 PA sections14.dwg Model (

Fotografi: Bill Timmerman
Burimi : www.wendellburnettearchitects.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »