Zaha Hadid – Rosenthal Center for Conemporary Art

Sot po ju sjellim një nga projektet më të hershme të Zahës, ku format në eksterier nuk janë aq fluide dhe larg atij stili karakteristik që jemi mësuar të shohim në projektet e saj të mëpasshme. Projekti konsiston në  një qëndër për artin kontemporan, i vendosur në një situate urbane me intensitet të lartë ndërtimi. Ne kontrast me fasaden e jashtme, që deri diku del nga stili karakteristik i Zaha, në interier dallojme lehtesisht stilin e saj unik.

Ndiqni projektin më poshtë.

Vendodhja: Cincinnati, USA

Viti i Ndërtimit : 1997-2003

Sipërfaqe : 8500 m²

Arkitekti : Zaha Hadid

 

CAC-worksheet-sketch_300_revise_transparent-1500x1015

th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_956_rosen_sket_05

RH1303-62

th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_956_rosen_phot_04

scan0001-1

th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_956_rosen_sket_02

th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_956_rosen_sket_01

th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_956_rosen_sket_03

 

Hadid-CinArt10-630x796    th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_956_rosen_phot_03

Burimi : Architectural Record Magazine – 2003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »