Vizitoni New York – un!

Kemi menduar të sjellim një rubrikë të re për ju, në ndihmë të të gjithë te apasionuarve te udhetimeve, por jo thjesht udhetime turistike por njekohesisht vende te cilet percjellin stilin arkitekturor me gjithë karakteristikat përkatëse. Ndoshta fotot që do ju tregojmë do ju shërbejnë dhe si një frymezim për të udhëtuar drejt këtyre vëndeve, dhe para se ti vizitoni merrni dhe informacionin e duhur rreth tyre.

Një fotograf i ri dhe shumë i talentuar, Ermal Grenazi, të cilin mund ta ndiqni duke klikuar këtë link : http://www.temaliandgrenazi.com/, na ka dërguar disa foto eksluzive nga kontinenti i largët, përkatësisht New York.
Ashtu si do të shihni dhe në foto, New York ashtu si dhe pjesa më e madhe e Amerikës, karakterizohet nga ndërtesa të larta të tipit “skyscraper” ose ndryshe thënë “qiellgërvishtës”.
Në kontrast me ndërtesat e larta, periferitë kanë ndërtesa të uleta dhe me kopshte të mëdha.

New York njihet si vendi i cili ka mbajtur rekorde për 10 nga ndertesat më të larta në botë në periudha të ndryshme kohore. Materialet që hasen më së shumti nëpër ndërtesa, janë tullat dhe xhamat. Nëse do flisnim për stilin arkitekturor, do fillonim që nga stili Art DECO deri te modern dhe kontemporan i ditëve të sotme. Pra edhe arkitektura eshte nje pasqyrim i miksimit te kulturave dhe popujve të ndryshëm që e përbejnë këtë vend.

Për më shumë, ndiqni fotot në vazhdim.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

Burimi : Google.com
Fotografite : @Ermal Grenazi
Vendodhja : New York

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »