Strehimet e harruara të Parisit

Të ndërtuara në krizën midis viteve 1950 dhe 1980, ndërtesat gati duke rënë janë të lokalizara në zonën suburbane të qytetit. Duke përdorur një kamera analoge, fotografi Laurent Kronental shkrep imahe melankolike të qytetarëve të moshuar ì, ashtu si dhe të ndërtesave prej betoni.

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-22
Jacques, 82, Le Viaduc et les Arcades du Lac, Montigny-le-Bretonneux, 2015

“ Të shënjuara nga kalimi i kohës, këto ndërtesa masive prej betoni mbajnë shenjat e një jetë të gjatë. …dhe prap, në këto fasada me rrudha dhe mure të krisura, në energjinë e trupit dhe fasadës, del në pah pulsi dhe krenaria që mendonim se kishin humbur.”

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-2
Joseph, 88, Les Espaces d’Abraxas, Noisy-le-Grand, 2014

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-1
Les Tours Aillaud, Cité Pablo Picasso, Nanterre, 2014

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-10
Les Orgues de Flandre, 19e arrondissement Paris, 2014

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-4
Josette, 90, Vision 80, Esplanade de La Défense, 2013

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-17
Lucien, 84, Les Espaces d’Abraxas, Noisy-le-Grand, 2014

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-13
Jean, 89, Puteaux-La Défense, 2011

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-8
Le Pavé Neuf, Noisy-le-Grand, 2015

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-6
Joseph, 88, Les Espaces d’Abraxas, Noisy-le-Grand, 2014

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-20
Paulette, 83, Les Damiers, Courbevoie, 2015

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-3
José, 89, Les Damiers, Courbevoie, 2012

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-19
Roland, 85, Les Arcades du Lac, Montigny-le-Bretonneux, 2015

Laurent-Kronental-Souvenir-dun-Futur-14
Denise, 81, Cité du Parc et cité Maurice-Thorez, Ivry-sur-Seine, 2015

Fotografi: Laurent Kronental
Burimi: http://www.ignant.de/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »