Shtëpia “GMG”

Arkitekt : Pedro Gadanho
Vendodhja : Torres Vedras, Portugali
Viti : 2010

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-13

Kjo rezidencë 4000 m2 është një shtëpi vibrante teatrale, ku nje personazh nga filmat e Tim Burton (regjisor ”Carli dhe fabrika e cokollatave”..etj), me kënaqësi do te niste te banonte e jetonte aventura!

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-1

Banesa e shekullit te 19 ka pësuar ndryshime te shumta nga ku me radikalja është kthimi i hyrjes ekzistuese dhe shkallëve, në një lidhës tre katëshe me ngjyre turquoise (gurkali). Gjithcka në strukturën brënda ka të bëjë me kënde dhe forma, te cilat ndërfuten ne ambjentet kryesore.

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-22

Në momentin që bëjmë një prerje të detajuar, cepat e rrumbullakosur dhe hapësirat e dollapeve na rikthejnë në rilindjen e viteve 1960, të gjitha të kombinuara me një sens te bukur modernizmi. Dhoma e gjumit të pronarit është shëmbulli perfekt. Dalja në tarracë është një tjetër element per argëtim dhe lojra me dysheme me nivele te ndryshme.

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-4

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-6

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-8

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-9

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-10

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-11

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-14

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-19

GMG-House-Pedro-Gadanho-Torres-Vedras-Portugal-photo-Fernando-Guerra-yatzer-25

Fotografi : Fernando Guerra – FG+SG
Burimi : www.yatzer.com

6 thoughts on “Shtëpia “GMG”

  1. gmail login

    Hi! My name is John Agee and I live in Highwood,IL. I have read your blog post about Shtepia GMG | 00-A New Architecture Code and I want to say that I am quite impressed with your professionalism on the subject!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »