Shtëpia e Pushimeve “Stamberg Aferiat”

Arkitekt : Peter Stamberg dhe Paul Aferiat
Vendodhja : Shelter Island, New York, USA

Shelter Island Pavilion by Stamberg Aferiat + Associates05

Nga arkitektët:

“ Pavioni i Shelter Island na dha mundësinë të sjellim influencën, inspirimin dhe vitet e projektimit arkitektonik, në të njëjtin vënd, vetëm më buxhetin dhe limitet tona. Inspirimo jonë erdhi nga Pavioni i Barcelones i Mies van der Rohe, Ronchamps i Le Corbusier dhe Karrikja Ëassily e Marcel Breuer.
Në kohën kur shtëpitë e reja kërkojnë të maksimizojnë sipërfaqen e tyre, ne, në mënyrë të ndërgjegjshme e reduktuam atë në dy pavione të vogla. Objekti është ndërtuar për të gjitha sezonet, me përdorimin e hapësirës në bazë të motit të secilës stinë. Përdorimi më i madh është gjatë verës, ku hapësira zgjerohet nëpërmjet tarracave të hijëzuara dhe oborrit
Duke mbajtur në mëndje planin e Pavionit të Barcelonës, ne projektuam një shtëpi që eksploron realitetet e materialeve dhe metodave industrial të kohës tonë. ”

130318_shelter_island_house_14__r

130318_shelter_island_house_15__r

RackMultipart20130308-29360-1j57cit

130318_shelter_island_house_08__r

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

Shelter Island by Stamberg Aferiat

513a30feb3fc4b9cee000050_shelter-island-house-stamberg-aferiat_

513a311bb3fc4b9cee000052_shelter-island-house-stamberg-aferiat_

513a30f3b3fc4b0e20000058_shelter-island-house-stamberg-aferiat_

Shelter-Island-Pavilion-24

Burimi : www.archdaily.com
Fotografi: Paul Warchol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »