Shtëpia e Artistit – “Dhoma mbi Çati”

Firma Gjermane i29 ka projektuar një shtëpi artisti të quajtur “ Dhoma mbi Çati”- brënda një kulle të vogël. Një sërë artistësh, shkrimtarësh, muzikantësh, arkitektësh dhe dizajnër do të jetojnë dhe punojnë mbi projektet e tyre në këtë hapësirë.

RoomOnTheRoof_01

“ Dhoma mbi Çati” kërkon ti ofrojë artistëve një eksperiencë unike, duke sjellë bashkë dy botë në një, duke luajtur me shkallën dhe perceptimin si në universin e Lizës ne Botën e Çudirave. “

RoomOnTheRoof_07

RoomOnTheRoof_03

“Funksionet janë vendosur mbi njëri tjetrin si një “kabinë jetese” për të përjetuar kullën në nivele të ndryshme. Çdo nivel jep një perspektivë të ndryshme. Aksesorët si teleskopi, karrikja dhe llampa janë të gjitha të bardha për të bërë kontrast me drurin e mobiljeve”

RoomOnTheRoof_04

RoomOnTheRoof_05

RoomOnTheRoof_06

RoomOnTheRoof_08

RoomOnTheRoof_09

Room-On-The-Roof-by-i29_dezeen_784_4

RoomOnTheRoof_02

RoomOnTheRoof_10

Fotografi : Ewout Huibers
Burim : www.ignant.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »