Shtëpia “Bllok”

Arkitekti : Lina architekci
Vendodhja : Poznan, Poloni

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-01

Shtëpia është transformuar nga nje guaske 140 m2 në një banesë për një cift. Është konceptuar për të shfrytëzuar në mënyrë te zgjuar hapësirën e ngushtë. Kjo duket në dollapet e fshehura , të cilat janë ndërtuar poshtë shkallëve, duke shfrytëzuar hapësira të cilat janë përgjithësisht të papërdorshme. Përdorimi i pasqyrave bëhet për të zmadhuar hapësirën vizualisht. Kërkësa ishte për vendosjen e nje ishulli në mes të kuzhinës, për tiu përshtatur dhe orareve të ngarkuara gjatë javës si dhe relaksit të fundjavës. Pjesa e gatimit është e hapur nga ana e dhomës së ndejtjesë.

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-02

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-03

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-04

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-05

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-10

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-11

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-15

Përdorimi i materialeve të ashpra me tonalitete të grisë, kontrastohen nga shirita ngjyrë të verdhë që vazhdojnë sipër.

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-17

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-18

Dhoma e ndejtjes është dizenjuar me elementë të personalizuar si libraria e madhe dhe oxhaku I vogël. Dhoma e gjumit personalizhet nga një gardarobë e madhe dhe e verdha energjike.

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-06

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-12

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-22

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-21

mode-lina-beam-and-block-house-poznan-designboom-20

Fotografi: Marcin Ratajczak
Burimi: www.contemporist.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »