Shkolla e Gjuhëve të Huaja apo e Ngjyrave?

Arkitekt: Emil Dervish
Vendodhja: Kiev, Ukrain

CBymQUvUIAE27R9
Në momentin e projektimit të hapësirës, ai u frymëzua nga Bota Underground a Londrë, dhe kërkoi të krijonte këtë atmosferë nëpërmjet linjave me ngjyra të theksuara.

language-school_160416_02

Linjat me ngjyrat e ylberit të shtrira në dysheme, me emra sipas stacioneve të tubacioneve të Londrës, Ëestminster, Piccadilly dhe Paddington, të gjitha të drejtojnë drejt klasave.
language-school_160416_03

language-school_160416_04

language-school_160416_05
Në momentin që ke arritur në klase, linja të drejton sipër derës. dhe në brëndësi të shoqëron me linja me po të njëjtën ngjyrë.

language-school_160416_11

Në cdo klasë ka korniza të cilat përfaqëojne funksionin e dhomës.
language-school_160416_06

language-school_160416_07

language-school_160416_08

language-school_160416_09

language-school_160416_10

language-school_160416_13

language-school_160416_12

language-school_160416_14

Cdo gjë në këtë shkollë është shumë “British”!

Burimi: www.contemporist.com
Fotografi: Aleks Yanchenkov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »