Qëndra Vitra – Zaha Hadid Architects

Vendodhja: Weil am Rhein, Gjermani
Arkitekt: Zaha Hadid
Viti i projektit: 1993

stringio

Afërsisht një dekadë nga zjarri i rënë në 1981, kompania kërkonte një arkitekt për të ndërtuar një stacion zjarrëfikse per kampusin Vitra. E përfunduar në 1991, kjo ndërtesë shënon projektin e parë të realizuar të Zaha Hadid, i cili do lanconte emrin dhe stilin e saj në arenën ndërkombëtare.

stringio (1)

stringio (2)

stringio (3)

stringio (5)

Qëndra Vitra përfaqëson gjuhën teorike dekonstruktivist, të cilën Zaha e zhvilloi nëpërmjet pikturave si një mediator konceptual, që lidh marrëdhënien hapësinore dhe volumore. Qëndra Vitra është një sintezë filozofike dhe arkitektonike e cila krijon një urë midis dizajnit të kampusit dhe ambjentit përreth.

stringio (6)

stringio (7)

stringio (8)

stringio (14)

stringio (9)

stringio (10)

stringio (12)

stringio (13)

stringio (4)

Fotografi: Wojek Gurak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »