Orang+Utan Vegetarian Bar

Arkitektë:  AKZ Architectura (Artem Vahrin, Katya Zuieva)

Vendodhja : Kiev, Ukraine

Viti i Projektit:2015

Burimi: Wallpaper Magazine

Fotografia © Lesha Yanchenkov

Koncepti kryesor që kanë dashur të përcjellin arkitektet e AKZ Architectura si dhe pronari i barit Orang + Utan është që qyteti është kthyer në një xhungel të re dhe personat që jetojnë në të janë “speciet” e reja që kanë nevojë për një ambjent ku të mbushen me energji. 

1

Pllaka të bardha me fuga të zeza janë përdorur në të gjithë ambjentin e barit dhe oaze të gjelbërta evidentojnë pjesë të ndryshme të interierit për të vazhduar me linjen e konceptit të xhunglës.

2

3

Vendet për tu ulur janë të vendosura perimetralisht në sipërfaqen prej 60 m2 te barit.

4

5

6

Gjelberimi është pika kryesore e fokusit në interier dhe kontrasti që ai jep është dhe vecantia e këtij interieri.

7

8

9

Frutat janë pjesë e konceptit të xhungles dhe ngjyra e tyre është një kontrast tjetër përvec atij të gjelbërimit.

10

11
Bari ka nje ngjyrë të bardhë dominuese e cila ka për qellim që të shihet direkt nga dritaret e fasadës kryesore të barit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »