Një udhëtim në Marok

Në punën e saj, fotografia Claudia Corrent eksploron marrëdhënien midis njerëzve dhe ambjentit. Një nga ekskursionet e saj e coi në Marok, ku shkrepi pasuritë e këtij vëndi me reliev të shumëllojshëm dhe ngjyra pastel, nën dritën e artë të diellit.

“ Në një udhëtim në Marokun e veriut, u mundova të identifikoj gjurmët e lëna pas nga njeriu në ambjent për të reflektuar konceptin e relievit kulturor dhe rolin a luajtur nga njeriu i cili jeton dhe transformon vëndin. Kam fotografuar qytete si Tangier, Asilah dhe Chefchaouen, rrugët dhe sheshet, ashtu si zonat rurale, detin dhe njerëzit.

Më kanë mbetur në mëndje ngjyrat e qyteteve : Chafchaouen është i tëri blu me nje mal të mrekullueshëm; Asilah është një qytet i bardhë dhe Tangier ka një ngjyrë goditë në perëndim. Më pas janë erërat e forta të erëzave : paprika, kanella, shafrani. Shija e ëmbël e cajit me mente dhe zhurmët dëgjohen ndryshe. Ekziston një kontrast midis zhurmës së muexinit që thërret për lutje dhe heshtjes pak para perëndimit të diellit, ashtu si dhe vetë qyteti perëndon.”

claudiacorrentclaudiacorrent1_morocco1293-copia-1050x699

claudiacorrentclaudiacorrent2_morocco1287-copia-1050x699

claudiacorrentclaudiacorrent4_morocco1379-copia-1050x699

claudiacorrentclaudiacorrent3_morocco1159-copia-1050x699

claudiacorrentclaudiacorrent5_morocco1398-copia-1050x701

claudiacorrentclaudiacorrent6_morocco11claudiacorrent7-copia-1050x699

claudiacorrentclaudiacorrent7_moroccoclaudiacorrent672-copia-1050x699

claudiacorrentclaudiacorrent8_moroccoclaudiacorrent617-copia-1050x699

claudiacorrentclaudiacorrent9Panoramica_senza-titolo1-copia-1050x731

claudiacorrentclaudiacorrent1claudiacorrent_morocco9872-copia-1050x694

claudiacorrent19_morocco9717-copia-1050x700

claudiacorrent21_morocco9341-copia-1050x704

claudiacorrent24_morocco98claudiacorrent5-copia-1050x699

claudiacorrent25_moroccoclaudiacorrent736-copia-1050x699

claudiacorrent18_morocco1claudiacorrent47-copia-1050x699

claudiacorrent16_moroccoclaudiacorrent233-copia-1050x699

claudiacorrent15_morocco1396-copia-1050x699

claudiacorrent26_morocco9754-copia-1050x699

claudiacorrent3claudiacorrent_moroccoclaudiacorrent596-copia-1050x699

claudiacorrent2claudiacorrent_morocco9541-copia-1050x699

Fotografi : Claudia Corrent
Burimi: http://www.ignant.de/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »