Një Hapësirë, 2 Funksione

Hpësirat e lira janë mjaft të mira për një sërë arsyesh. Në zyra ato lehtësojnë bashkëpunimin dhe komunikimin, ndërsa në shtëpi ndricimin dhe fluiditetin e hapësirës. Por si t’ia bëjmë në ato raste kur kemi nevojë për privatësi gjithashtu?
Ne arkitektët preferojmë ta quajmë “Përcaktim Hapësirash”! Me anë të disa metodave ndarëse mund të krijojmë micro ambjente brënda një hapësire të madhe. Më poshtë do ju tregojmë sesi mund ta arrini këte, me metoda më kreative sesa thjesht një murë.

1. Libraritë janë një mnyrë sa tradicionale aq dhe funksionale për të ndarë dy hapësira
room-dividers_110616_01a

2. Nëse nuk doni të humbisni dritën dhe te keni një design të vecantë, litarët janë zgjidhja perfekte
room-dividers_110616_02

room-dividers_110616_08

room-dividers_110616_12

3. Në lokale dhe zyra ku pastrami i ambjentit është i nevojshëm, mund të vendosim ndarëse të integruara me gjelbërim
room-dividers_110616_04

room-dividers_110616_06

4. Druri i jep ngrohtësi ambjenteve të ditës
room-dividers_110616_10

room-dividers_110616_13

room-dividers_110616_15

5. Xhami me ngjyrë është një element mjaft interesant për ta bërë më të vecantë ambjentin e punës.
room-dividers_110616_11

6.Për apartamente më jo-konvencionale përdorimi i figurave gjeometrike është një “must”
room-dividers_110616_05

room-dividers_110616_07

room-dividers_110616_14

Burimi: www.contemporist.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »