“Maja e një Iceberg” – Salla Filarmonike ne Szczecin, Poloni

Arkitekt : Estudio Barozzi Veiga
Vendodhja : Szczecin, Poloni

Szczecin-Philharmonic-Hall_09
“ Struktura masive ngjason me një iceberg (akullnajë) që pluskon përgjatë rrugëve. Ajo I përgjigjet arkitekturës tradicionale lokale nëpërmjet proporcioneve vertikale, pjerrësive të theksuara, gjithashtu dhe influencës industriale në volum.”

Szczecin-Philharmonic-Hall_01

Szczecin-Philharmonic-Hall_03

Szczecin-Philharmonic-Hall_02
“Fasada është projektuar me xham të tejdukshëm, duke krijuar një kontrast të fuqishëm me pjesën rrethuese, për të krijuar një pikë reference në zonë dhe një simbol i natyrës tranzitore të qytetit.”

Szczecin-Philharmonic-Hall_08

Szczecin-Philharmonic-Hall_04

Szczecin-Philharmonic-Hall_05

Szczecin-Philharmonic-Hall_06

Szczecin-Philharmonic-Hall_07

site

floor_(2)

floor_(3)

floor_(4)

floor_(5)

section_(2)

Fotografi : Simon Menges, Hufton + Crow
Burimi : www.ignant.de

2 thoughts on ““Maja e një Iceberg” – Salla Filarmonike ne Szczecin, Poloni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »