Hoteli Drake Devonshire

Arkitekt : ERA Architects
Vendodhja : Wellington , Kanada

drake-devonshire-inn_300415_01

Nuk është ë lehtë të marrësh një ndërtesë të vjetër në mes të maleve dhe ta kthesh në një hotel modern dhe në të njëjtën kohë tradicional. Por,pikërisht këtë kanë arritur ERA Architects në Wellingtone,Kanada, ku projekti erdhi si frymëzim i kulturës vernakulare të komunitetit,duke i vendosur pak perspektivë kontemporane.

drake-devonshire-inn_300415_05-800x533

Me ndihmën e arkitektëve,specialistë në trashëgimi dhe konservim, pronari hoqi disa shtesa në ndërtesën e vjetër dhe i risolli ato ndryshe, si për shëmbull : Salloni i darkës, një hapësirë moderne eventesh, kutia prej xhami dhe një restorant i jashtëm me oxhak. Hapësira e jashtme ofron një varietet hapësirash publike dhe private, të cilat njëkohësisht bëhen lidhëse të pjesëve të ndryshme të ndërtesës, duke frymëzuar vizitorët të eksplorojnë territorin.

553e7f3aab60aad20f3f4f5b_drake-devonshire-hotel-4

drake-devonshire-inn_300415_08

55406bfce58ece706c000256_drake-devonshire-inn-tongtong_devonshire_image2

553e7f36b2aeb5960c867389_drake-devonshire-hotel-3

drake-devonshire-inn_300415_16-800x585

Pavilion_2

a-contemporary-getaway-in-prince-edward-county-the-drake-devonshire-inn-81

Ajo që të bie në sy në të gjithë hotelin është përdorimi i teksturave dhe ngjyrave të theksuara. Pjesa më e madhe e mobiljeve janë blerë nga ankande vëndase dhe më pas janë rimodeluar. Gjithcka në këtë hotel është vintage.

553e7f4aab60aad20f3f4fb7_drake-devonshire-hotel-20

Drake-Devonshire-Inn_1

drake-devonshire-inn_300415_24-800x599

Drake-Hotel-to-launch-Devonshire-Inn-Yellowtrace-15

55406fdae58ece5029000281_drake-devonshire-inn-tongtong_devonshire_image26

Burimi : www.idesignarch.com
Fotografi : Nikolas Koeing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »