Evoked – Ekspozita që duhet të shihni!

Ekspozita “EVOKED”, vjen për publikun e gjerë shqiptar si një kërkim në ndërtimin informal që po ndodh në vënd që prej fillimit të viteve 90. 16 arkitekt shqiptar dhe 16 arkitekt italian vijnë në këtë ekspozitë nëpërmjet koncepteve te reja e propozimeve interesante. Ekspozita është për të mos u humbur dhe është një hap i rëndësishëm që të gjithë të marrin pjesë duke dhënë mendimin e tyre në atë që është më e mirë për tu bërë për këto ndërtesa informale që i shohim të përhapura në të gjithë territoret shqiptare.

Ne ju ftojmë të ndiqni vetem disa pamje nga ekspozita, dhe të shkoni ta vizitoni në galerinë “FAB” deri ne daten 06 Mars 2016.
0

 

DSC_0227

DSC_0260

DSC_0251

DSC_0252

 

AGRON LUFI – 2A+P/A

 

Ndërtesa Informale

Posterat Prezantues (Në të majtë të ekranit A.Lufi, në të djathtë 2A+P/A)

DSC_0247

ARTAN RACA  – MAO STUDIO

 

 

Ndërtesa Informale

Posterat Prezantues (Në të majtë të ekranit A.Raca, në të djathtë MAO Studio)

DSC_0278

 

MAKS VELO  – LORENZO NETTI

Posterat Prezantues (Në të majtë të ekranit Maks Velo, në të djathtë Lorenzo Netti)

DSC_0261

 

AGIM BABOCI  – DAVIDE VARGAS

 

Në të majtë të ekranit : Agim Baboçi | Rumination | Luz I Vogël, Tiranë, Albania | 2016

Në të djathtë : Davide Vargas

DSC_0272

 

A.KOCOLLARI  – CARMELO BAGLIVO

Ndërtesa Informale

Posteri në të majtë : Albana Kocollari

Posteri në të djathtë : Carmelo Baglivo | La dolce vita | Kallmet, Lezhë, Albania | 2016

DSC_0266

 

M.MITROJORGJI  – CH.GAMBARDELLA

 

Ndërtesa Informale

Posteri në të majtë : M.Mitrojorgji

Posteri në të djathtë : Ch.Gambardella

DSC_0273

 

Posteri në të majtë :Ermira Godo | On the informality | Mbrostar, Fier, Albania | 2016

Posteri në të djathtë :OFCA

DSC_0236

 

Eled Fagu | “The Nest” | Lushnje, Fier, Albania | 2016

DSC_0239

 

Posteri në të majtë :Arben Golemi | Image on image | Tërbuf, Fier, Albania | 2016

Posteri në të djathtë :Michele Beccu | Evoked Envelope | Tërbuf, Fier, Albania | 2016

 

DSC_0267

 

Posteri në të majtë :Armand Vokshi | untitled | Golem, Fier, Albania | 2016

Posteri në të djathtë :Luca Ruali | untitled | Golem, Fier, Albania | 2016

DSC_0275

Ndër të preferuarat tona qendron punimi i A.Baboci, sepse ruan identitetin e zonës dhe përdor elemente karakteristike të vëndit. Propozimi i E.Fagu gjithashtu është mjaft interesant, duke sjell disa nga elementet me karakteristike per zonen në atë formë që tërheq shumë vëmendje!

Po ju kush ju duket më interesant?

Pergatiti postimin : 00-A
Fotografi : 00-A, Albes Fusha
Falenderime për stafin e Evoked

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »