Botel – Hoteli që lundron!

Arkitekt : MMX architecten, Jord den Hollander
Vendodhja : Amsterdam, Hollandë
Viti i Projektit : 2015

Si mund të përmirësosh pamjen e një anije për t’iu përshtatur dinamizmit dhe kreativitetit në botën e arkitekturës sot? Kjo është pyetja që i ka bërë Sandra Chedi, pronarja e një anije, arkitekteve të MMX. Përgjigja është kjo që do të shihni më poshtë : Disa struktura në formën e shkronjave, me një lartësi prej 6.5 metër, të vendosur në pjesën më të lartë të anijes. Këto shkronja shërbejnë përvecëse si dhoma hoteli, por gjithashtu janë dhe një vlerë e shtuar për eksterierin dhe e bëjnë këtë anije shumë interesante.

 

BOTEL_exterior_-_photo_Marcel_van_der_Burg_copy

 

 

 

BOTEL_exterior_2_-_photo_Marcel_van_der_Burg_copy

BOTEL_exterior_3_-_photo_Marcel_van_der_Burg_copy

BOTEL_exterior_4_-_photo_Marcel_van_der_Burg_copy

BOTEL_interior_sketches_copy

BOTEL_interior_B1_-_photo_Janiek_Dam_copy

BOTEL_interior_B2_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_B3_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_E1_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_E2_-_photo_Janiek_Dam_copy

BOTEL_interior_E3_-_photo_Janiek_Dam_copy

BOTEL lofts - Fiction Factory built the interiour of 5 huge apartments, which stand on top of the BOTEL-boat at the NDSM docklands in Amsterdam North. Design (among others): MMX Architecten. Picture © Yvonne Witte

BOTEL_interior_L2_-_photo_Yvone_Witte_copy

BOTEL_interior_L3_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_L4_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_O1_-_photo_Marcel_van_der_Burg_copy

BOTEL_interior_O2_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_O3_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_T_-_photo_Janiek_Dam_copy

BOTEL_interior_T1_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_T2_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_T3_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_interior_T4_-_photo_Marcel_van_der_Burg_lowres_copy

BOTEL_letter_B-MMX-architecten_and_Jord_den_Hollander_copy

 

 

BOTEL_letter_O-MMX-architecten_and_Jord_den_Hollander(2)_copy

BOTEL_letter_T-MMX-architecten_and_Jord_den_Hollander_copy

BOTEL_letter_E-MMX-architecten_and_Jord_den_Hollander_copy

BOTEL_letter_L-MMX-architecten_and_Jord_den_Hollander_copy

BOTEL_location_en_front_view_copy

Burimi : Archdaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »