9GAG – Zyra më e famshme në internet

Nga arkitektët: Firma projektuese LAAB ktheu një shtëpi panoramike në një zonë industriale të Hong Kongut, në një zyrë që gëzon dritë të bollshme në cdo perimetër të saj. Inspiruar nga faqja e internetit 9GAG dhe aplikacionit, LAAD projektoi një një interier minimalist bardh e zi, duke shkuar kundër mbulesave industrial që karakterizonin zonën.

9GAG_Office_LAAB_(10)
Me gati tetëdhjetë million vizitorë në muaj, 9GAG është platforma e parë sociale online, në tregun e argëtimit. Për ti shkuar për shtat vizionit, transparencës, kati rreth 1500 metër katrorë, është kuruar sipas tre hapësirave kryesore : “9Parqet” ,
“9Tavolinat” dhe “9Strehat”.

“9Parqet” është një hapësira e papërcaktuar e lirë, specifikisht e rezervuar-mjaftueshëm e madhe për aktivitete të ndryshme si “Toën Hall”, mbledhje ditore, kamping, shëtitje qensh etj.
9GAG_Office_LAAB_(3)

9GAG_Office_LAAB_(1)

“9Tavolinat” ka ishuj tavolinash të bardha, të cilat janë fleksibël dhe i përcaktohen grupeve të ndryshme të punës, për tu përdorur cdo ditë. Vëndet e qëndrimit rregullohen sipas nevojave të punonjësit.
9GAG_Office_LAAB_(5)

9GAG_Office_LAAB_(4)

9GAG_Office_LAAB_(6)

“9Strehat” janë një numër dhomash takimi të mbyllyra përgjatë zonës së tavolinave. Këto dhoma janë të organizuara me dimensione diskrete, transparente dhe privatësi, për tu përshtatur takimeve të ndryshme dhe Workshop-eve.
9GAG_Office_LAAB_(11) (1)

9GAG_Office_LAAB_(13)

9GAG_Office_LAAB_(D2)_Plan
Planimetria e Katit

9GAG_Office_LAAB_(D1)_Axon
Pamje 3d

Burimi: www.archdaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »