“50 stilet e Interierit “!

1. Stili Art-Deco

Stili Art-Deco deri diku ngjason me stilin Kontemporan por në këtë rast kemi linja të lakuara dhe të vazhduara. Ky stil mban emrin edhe prej stilit Art-Deco në art, që ka qënë shumë popullor në fillim të viteve 1900′.

art deco 1

art deco 2

art deco 3

2. Stili Aziatik

Frymëzuar nga vëndet aziatike, kryesisht Kina. Stili pak a shumë ështe minimal, pa shumë zbukurime dhe me linja dhe forma horizontale.

asian 1

asian 2

asian 3

3.Stili “Beachside”

Mobilje që duken rastësore, divan me mbulesa të heqshme dhe dysheme të thjeshta janë karakteristikat e këtij stili në interier. Skemat e koloreve të perdorur janë gjithashtu karakteristike, mbizotërojnë ngjyrat  të zbehta në blu, e verdhë dhe pink.

beachside 1

beachside 2

beachside 3

4.Stili Eklektik

Stili Eklektik është një nga stilet më popullor të kohëve të fundit. Përgjithesisht ky stil në interier ka të bëj me kombinimin e mobiljeve të stileve, ngjyrave, texturave dhe  formave të ndryshme por që qendrojnë bukur në një pamje të përgjithshme.

eclectic 1

eclectic 2

eclectic 3

5. Stili Country “English Cottage”

Detajet tipike të këtij stili në interier janë veshjet e mureve me letra murale me motive florale, texturat e mobiljeve janë me ngjyra të theksuara dhe rafte të shumta me libra. Ky stil interieri futet te stilet që ofrojnë një shtëpi të rehatshme dhe relaksuese.

english 1

english 2

english 3

6.Stili Country French

Një nga stilet e perdorura shpesh, për shkak të ngjyrave të celëta dhe fantazisë. Druri është një nga elementet më karakteristik të këtij stili.

french 1

french 2

french 3

7. Stili Industrial

Stili Industrial është një nga stilet që po shihet cdo ditë e më shumë i aplikuar jo vetëm nëpër apartamente por edhe në bare dhe restorante. Eshtë një stil pa shumë ngarkesa dhe zbukurime, por i ftohtë. Veshjet e muratures me tulla, elementet si tuba për mobilje, ngjyrat bardh e zi janë disa nga karakteristikat kryesore të këtij stili.

industrial 1

industrial 2

industrial 3

8.Stili Modern Memphis

Ky është një nga stilet më të këndshëm por njëkohësisht më të guximshëm të aplikuar ndonjëherë nëpër interieret e apartamenteve. Ngjyrat super të theksuara dhe me kontrast janë karakteristike. Gati gati ky stil ngjan si i dal nga librat komik me vizatime. Stil shumë interesant.

memphis 1
memphis 2

Beside the spiral staircase a prototype of acrylic and metal screen. The chair is from Prague Kolektiv in Dumbo and upholstered in wool dhurrie.

9. Stili minimalist

Nje lloj i stilit Modern Kontemporan por duke i hequr pjesën e aksesoreve dhe zbukurimeve. Ky stil të ofron një interier mjaft të sofistikuar, të paster por le ta pranojmë jo dhe aq të ngrohtë dhe komod për të jetuar.

minimalist 1

minimalist 2

minimalist 3

10.Stili Modern Kontemporan

Ky stil është mjaft i përdorur. Ka një influenc nga dizajni italian dhe shumë i ngrohtë e njëkohësisht i sofistikuar. Linjat e drejta dhe të pastra, ngjyrat neutrale dhe thjeshtësia janë disa nga elementet baze të këtij stili.

modern 1

modern 2

modern 3

11. Stili Nordik

 

nordic 1
nordic 2
nordic 3

12. Stili “Paris Apartment”

paris 1

paris 2

paris 3

13. Stili Rustik

rustic 1
rustic 2
rustic 3

14. Stili Skandinav

skandinavian 1

scandinavian 2

scandinavian 3

15. Stili Shabby Chic

shabby 1
shabby 2
shabby 3

tropical 1

tropical 2

tropical 3

17. Stili Viktorian

victorian 1

victorian 2

victorian 3

Fotografi : Pinterest.com
Burimi : decoratingstudio.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »